PRIVLAKA

 

Privlaka je slikovito ribarsko i turističko mjesto smješteno na pješčanom poluotoku.

Obala Privlake je bogata dugim, pješčanim plažama te čistim i bistrim morem, brojnim uvalama, ljekovitim blatom te je idealna za obiteljski turizam.

 

Posebnu ljepotu mjesta čine prekrasni zalasci sunca, koji stvaraju pogodan i opuštajući, mediteranski ambijent.

 

Privlaka je i poznato surfersko mjesto. Zbog povoljnog vjetra s Velebita, Privlaka je atratkivno turističko odredište za sve one koji se žele baviti aktivnim turizmom i vodenim sportovima.

 

Posebnost Privlake jest i prirodno ljekovito blato koje pomaže ljudima sa zdravstvenim problemima poput astme, reume, artritisa itd. Ljekovito blato (peloid) upotrebljava se u zdravstvene svrhe od Rimskog doba do današnjih dana.

Privlaka je pravi mediteranski biser sa 2.540 sunčanih sati godišnje.

 

Saznajte više...

 

 

ZADAR

 

Smješten u samom srcu Jadranskog mora, Zadar je urbano i administrativno središte Sjeverne Dalmacije u kojem živi oko 90.000 stanovnika.

Zadar je drevni grad, bogat kulturnim, povijesnim i modernim znamenitostima. Zadar je star 3000 godina, grad je stare, i dinamične povijesti, bio je i srušen, opljačkan, devastiran, ali je svaki put iz ruševina nicao jači, bogatiji i ljepši.

Zadar se prvi put spominje u 4. stolječću p.n.e. kao naselje Ilirskog plemena Liburna pod imenom Jader, a kroz povijest se mijenja u Idassa, Jadera, Diadora, Zara (za vrijeme vladavine Venecije i poslije Italije) do današnjeg imena Zadar.

Grad Zadar nudi brojne turističke aktivnosti ii atrakcije: bogate je domaće gurmanske specijalitete, kulturne i povijesne znamenitosti, moderne sportske sadržaje, bogat noćni život, i startna je točka za izlete na obližnje otoke i nacionalne parkove.

Zadar je proglaše Top destinacijom europe za 2016. godinu.

 

Saznajte više...

 

 

HRVATSKA

 

 

Hrvatska je trenutačno jedna od najpoželjnijih destinacija za kampiranje u Europi.

 

Sa svojom netaknutom prirodom, prelijepim plažama i razvedenom obalom na Jadranskom moru Hrvatska se ističe kao idealna zemlja za kampove i kampiranje.

 

Svake godine sve veći broj turista kampera otkriva prirodne ljepote Hrvatske, kao i ljepote Hrvatske baštine te đoživljaj kampiranja u Hrvatskoj.

Hrvatska se može pohvaliti sa jednim od najčišćih mora na svijetu, 8 Nacionalnih parkova i 1246 otoka. Nećemo ni spominjati svježu ribu, odlična lokalna vina i svu tu svježu i ukusnu hranu koja raste svugdje unaokolo.

 

Hrvatska je zemlja kulturne i prirodne raznolikosti, mediteranske klime i posebnog stila života.

 

Saznajte više...